FreeWEBcomic: Sawang Komik Indie Malaysia

Sebuah blog tentang perjuangan Pakatan Webkomik yang cuba untuk menguasai Kerajaan Komik

.

.

.

Jom cari benda tersembunyi!

Hai, salam mesra semua! Pada posting yang penuh seri, ceria & meriah ini, mari kita sama-sama mencari benda tersembunyi. Sila cari gambar lelaki berhidung besar dalam masa 5 saat di gambar bawah ini. Cepat-cepat! Hore hore!

Sila klik pada gambar…

Tajuk lukisan ini ‘bangunan pencakar langit dan papan tanda muke hidung besar’. Hubungan antara bangunan besar adalah sinonim dengan hidung besar sebab warga mertopolitan amat berbangga ada bangunan pencakar langgit yang pesat membangun. Ntahlah, lukisan jer.

Lukisan yang tak bermutu ini bukanlah dihasilkan oleh encik Muthu si penjual roti di Pekan Mengelembu tu. Lukisan ini dilukis oleh saye dikala sedang cuba eksperimentasi guna tools2 dalam software mewarna. Macam hasil keje kanak-kanak tadika kemas kampung Sungai Rokam sahaja. Harharharharharharharharharharun salim bachik.

Lukisan ini sudah lama dihasilkan. Ia juga sudah pernah disiarkan dalam homepage lama dulu. Hampir 10 tahun yang lepas lukisan nih. Memang disimpan rapi untuk rujukan peribadi.

ANDA TIDAK DIBENARKAN UNTUK MENIRU ATAU MENGGUNAKAN MANA-MANA KARYA DALAM BLOG INI UNTUK APA-APA TUJUAN TANPA KEBENARAN PEMILIK KARYA TERSEBUT. INI HAK CIPTA PERIBADI.

YOU ARE NOT ALLOWED TO COPY OR USE ANY ARTWORK FROM THIS BLOG FOR ANY REASONS WITHOUT PERMISSION BY THE ARTWORK’s OWNER. THESE ARE PRIVATE COPYRIGHT.

MEOZEQ’s WEBCOMIC 2008

Categories: Kartun
Mr. Azman @ Kreuger
hehehe.. meo oh meo.
tapi kan aku suke style mewarna
cam ni… series… aku suke lagi..
kalau yang mewarna kanak-kanak
belum pandai ape ape… abstract die
pergh… cantik giler~

kreuger®
27 November 08 at 23:48
fandi
entahnye, lawa je :)
28 November 08 at 00:09
cybernetics mind
wahhh…cantik per gambar ni.
budak tadika KEMAS Sg. Rokam mn boley wat gambar mcm ni ;)

tuu…jumpa dah gambar lelaki hidung besar tu….heheheh

ada adiah ker kl jumpa..???
*larikkkkksss smbil tutup muka
28 November 08 at 01:33
.: RuFaI :.
cantik je gambar ni…klu bdk tadika buat sure jd gmbr lain kot….jd org lidi je nnt…hehe…:)
28 November 08 at 10:54
~ mizzAmy ~
~ tak click gambar tuh pun dah nampak gambar lelaki yg dimaksudkan. hehehe…

okeyh jer lukisan tuh. kalau i pun belum tentu leh lukis secantik tuh. ~
28 November 08 at 14:06
meo188
uiks, cantikkah? hentam shj… harharharharhar
28 November 08 at 23:40
amie
nmpkkkkk
hahaha
4 December 08 at 19:32

.

.

.

.

.

.

.

Sejak 9-Okt-2009

.