Senarai laman web mencari jawatan kosong

Salam.

Baru2 nie jumpe member lame. Dia menganggur. Dia berhenti kerja sebab stress keje lama. Sampai sekarang tak dapat keje. Kesian kat beliau. Saye faham perasaan dia sebab saye pernah mengalami situasi yang sama. Harap2 beliau akan terus tabah dan cekal berusaha. Kerana dia masih belum jumpe rezekinya. Beliau mesti yakin bahawa ada rezeki untuk dia, cuma belum jumpe je lagi. Beliau kena usaha lagi dan lagi. Insya-Allah.

.

.

Justeru itu, saye ingin membantu rakan2 lain yang masih menganggur, supaya mereka terus berusaha sungguh2 mencari kerja. Hantar resume banyak2 sampai termuntah. Tambah lagi, sila lah ke laman web yang tertera di bawah untuk mencari kerja kosong.

.

LAMAN WEB MENCARI KERJA / JAWATAN KOSONG

JAWATAN KOSONG DI SEKTOR KERAJAAN (GOMEN)

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)

.

JAWATAN KOSONG DI SEKTOR KERAJAAN, AGENSI KERAJAAN & SWASTA

JobsMalaysia.gov.my

Achemm

.

JAWATAN KOSONG DI SEKTOR SWASTA

Jobstreet

Jobdbs

Jenjobs

Monster

.

Nanti kalau dah berjaya, jangan lupa banyakkan bersyukur kepada Allah S.W.T dan bantulah orang dalam kesusahan. Kerana rezeki datang daripada Allah S.W.T.

19 thoughts on “Senarai laman web mencari jawatan kosong

  1. salam incek meo.. wah tengok senarai web2 ni.. membuatkan saya berkobar-kobar nak cari kerja semula.. tapi saya nak settlekan lesen dulu lah.. baru cari kerja semula.. thank’s atas perkongsian ini.. (^__^)

  2. Pegawai Pemasaran Kewangan@Pinjaman

    Sepenuh Masa
    - SPM & ke atas
    - Mempunyai kenalan kerajaan & badan berkanun diutamakan
    - Gaji pokok + Komisyen + Insentif = Purata 3K – 6K & ke atas

    Sambilan
    - Seluruh Malaysia
    - komisyen Lumayan@Tinggi

    Hubungi ; 603 – 4142 9241 / 019 – 2141 362

  3. hari ni hati sedey sangat, terasa terasing di negara sendiri. tuntutan hidup semakin memerit. gaji masih di tahap yang sederhana memandangkan perlu jalankan tanggungkawab kepada mak yang strok di kampung. Ya Allah, berikan lah aku kekuatan. tiada apa yang lebih bererti selain melihat kedua ibubapa ku sihat dan gembira.

    Subhanallah…airmata tertumpah jua..

  4. kalo saya nak cri kerja part time scara on9 cmne,,kbnykn web semua spam,,, tgh xde duit ni…. pnjmn ngan biasswa pown xde…. tlg.. kat mne sya boleh cri dan kerja ap yg sesuai…

  5. “PELUANG KERJAYA KEUSAHAWANAN”

    Sertai ING PUBLIC Takaful Ehsan Bhd (gabungan ING Insurance+Public Bank+Public Islamic Bank) sebagai Usahawan Perunding Kewangan [ sepenuh masa/separuh masa ]

    Kelayakan : Minimum SPM,
    Komited untuk Berjaya,
    Minat bidang Keusahawanan
    Ada kenderaan sendiri suatu kelebihan tetapi bukan kemestian
    Suka menambah kenalan
    Bersikap positif dan berperwatakan menarik serta ceria

    Kelebihan & Ganjaran : Pendapatan berterusan, berkembang dan tiada had
    Peluang melancong ke luar negara dan umrah setiap tahun PERCUMA
    Pelbagai insentif dan Bonus
    Pendapatan boleh mencecah 5 ke 6 Angka sebulan
    Peluang bersara awal
    Masa fleksibel
    dan banyak lagi…

    Jika anda serius inginkan Kerjaya yang boleh membawa perubahan yang positif dalam Peningkatan Diri, Taraf Hidup dan Ekonomi anda, serta Hidup Selesa, inilah PELUANG ANDA..!!

    Sila hubungi/sms Unit Manager 019-2112 839 atau emel ke career.takafulehsan@gmail.com

    Terima Kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>