FreeWEBcomic: Sawang Komik Indie Malaysia

Sebuah blog tentang perjuangan Pakatan Webkomik yang cuba untuk menguasai Kerajaan Komik

.

.

.

Senarai laman web mencari jawatan kosong

Salam.

Baru2 nie jumpe member lame. Dia menganggur. Dia berhenti kerja sebab stress keje lama. Sampai sekarang tak dapat keje. Kesian kat beliau. Saye faham perasaan dia sebab saye pernah mengalami situasi yang sama. Harap2 beliau akan terus tabah dan cekal berusaha. Kerana dia masih belum jumpe rezekinya. Beliau mesti yakin bahawa ada rezeki untuk dia, cuma belum jumpe je lagi. Beliau kena usaha lagi dan lagi. Insya-Allah.

.

.

Justeru itu, saye ingin membantu rakan2 lain yang masih menganggur, supaya mereka terus berusaha sungguh2 mencari kerja. Hantar resume banyak2 sampai termuntah. Tambah lagi, sila lah ke laman web yang tertera di bawah untuk mencari kerja kosong.

.

LAMAN WEB MENCARI KERJA / JAWATAN KOSONG

JAWATAN KOSONG DI SEKTOR KERAJAAN (GOMEN)

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)

.

JAWATAN KOSONG DI SEKTOR KERAJAAN, AGENSI KERAJAAN & SWASTA

JobsMalaysia.gov.my

Achemm

.

JAWATAN KOSONG DI SEKTOR SWASTA

Jobstreet

Jobdbs

Jenjobs

Monster

.

Nanti kalau dah berjaya, jangan lupa banyakkan bersyukur kepada Allah S.W.T dan bantulah orang dalam kesusahan. Kerana rezeki datang daripada Allah S.W.T.

Categories: Artikel
kat blog ni ada keje kosong tak??

mandikan kucing ke?
10 July 10 at 00:21
hua… jwtan 0..? blajaq pon lom abis agih
10 July 10 at 00:57
thanks ! :) untuk simpanan sem depan…hee
10 July 10 at 01:24
salam incek meo.. wah tengok senarai web2 ni.. membuatkan saya berkobar-kobar nak cari kerja semula.. tapi saya nak settlekan lesen dulu lah.. baru cari kerja semula.. thank’s atas perkongsian ini.. (^__^)
10 July 10 at 01:54
@TeDi
mandikan kucing? hahaha… kucing leh mandi sendiri. jilat2 badan die sendiri :p
10 July 10 at 15:04
@’aqilah
ok…all the best!

@Faarihin
erm, dh penah bgkn? dh lupe ? :p


@tic
akan datang…
10 July 10 at 15:05
wah..moga2 yang mencari kerja dapat kerja
10 July 10 at 15:43
@hans
yup, bro!!!
12 July 10 at 10:43
aida tomyam
meo, katun tu hang lukih masa tgh menganggur ke.. feeling gle stroke dia
13 July 10 at 11:56
@aida tomyam
lukisan dari perasaan huhuhuhuhu :D
13 July 10 at 20:19
@tic – boleh cari di malaysiajobs.biz untuk kerja kosong terkini.
13 July 10 at 22:35
Anda boleh mencari iklan jawatan kosong terkini Di http://careeron9.blogspot.com
Banyak iklan jawatan kosong terkini disana..
2 August 10 at 12:05
Mohd Nizam Azman
Pegawai Pemasaran Kewangan@Pinjaman

Sepenuh Masa
- SPM & ke atas
- Mempunyai kenalan kerajaan & badan berkanun diutamakan
- Gaji pokok + Komisyen + Insentif = Purata 3K – 6K & ke atas

Sambilan
- Seluruh Malaysia
- komisyen Lumayan@Tinggi

Hubungi ; 603 – 4142 9241 / 019 – 2141 362
5 August 10 at 15:42
Job seeker
Salah satu laman web pencari kerja terbaru lebih kurang sama dengan jobstreet
http://jobscentral.com.my/main/jobseeker_says/?yssid=491449
21 September 11 at 21:38
za
hari ni hati sedey sangat, terasa terasing di negara sendiri. tuntutan hidup semakin memerit. gaji masih di tahap yang sederhana memandangkan perlu jalankan tanggungkawab kepada mak yang strok di kampung. Ya Allah, berikan lah aku kekuatan. tiada apa yang lebih bererti selain melihat kedua ibubapa ku sihat dan gembira.

Subhanallah…airmata tertumpah jua..
3 October 11 at 10:42
ustaz
tabahkan hati fren…
4 October 11 at 16:34
ruby
kalo saya nak cri kerja part time scara on9 cmne,,kbnykn web semua spam,,, tgh xde duit ni…. pnjmn ngan biasswa pown xde…. tlg.. kat mne sya boleh cri dan kerja ap yg sesuai…
14 October 11 at 13:55
“PELUANG KERJAYA KEUSAHAWANAN”

Sertai ING PUBLIC Takaful Ehsan Bhd (gabungan ING Insurance+Public Bank+Public Islamic Bank) sebagai Usahawan Perunding Kewangan [ sepenuh masa/separuh masa ]

Kelayakan : Minimum SPM,
Komited untuk Berjaya,
Minat bidang Keusahawanan
Ada kenderaan sendiri suatu kelebihan tetapi bukan kemestian
Suka menambah kenalan
Bersikap positif dan berperwatakan menarik serta ceria

Kelebihan & Ganjaran : Pendapatan berterusan, berkembang dan tiada had
Peluang melancong ke luar negara dan umrah setiap tahun PERCUMA
Pelbagai insentif dan Bonus
Pendapatan boleh mencecah 5 ke 6 Angka sebulan
Peluang bersara awal
Masa fleksibel
dan banyak lagi…

Jika anda serius inginkan Kerjaya yang boleh membawa perubahan yang positif dalam Peningkatan Diri, Taraf Hidup dan Ekonomi anda, serta Hidup Selesa, inilah PELUANG ANDA..!!

Sila hubungi/sms Unit Manager 019-2112 839 atau emel ke career.takafulehsan@gmail.com

Terima Kasih.
17 April 12 at 12:46
puteri
insyaAllah semoga mereka yg mencari dipermudahkn rezeki….. Amin
8 February 13 at 11:59

.

.

.

.

.

.

.

Sejak 9-Okt-2009

.