Lim Guan Eng: Competency, Accountability & Transparency (CAT)

Posted by
7

YAB Lim Guan Eng merupakan Ketua Menteri Pulau Pinang yang ke-4. Beliau juga adalah Setiausaha Agung bagi Parti Tindakan Demokrtik (DAP). Beliau juga adalah anak kepada Lim Kit Siang (bekas Ketua Pembangkang di Parlimen). Beliau berkahwin dengan YB Betty Chew dan mendapat 4 orang anak.

Lim Guan Eng pernah mendapat pendidikan di La Salle Primary English School di Petaling Jaya, Montfort Primary English School, Batu Pahat, Batu Pahat High School dan Melaka High School. Kemudian, beliau melanjutkan pelajaran ke Universiti Monash, Australia dalam pengajian Ijazah Ekonomi. Kemudian menjadi Akauntan bertauliah pada tahun 1983.

.

…Amar Makhruf Nahi Mungkar…

- Lim Guan Eng @ 10 Ogos 2010

.

Sumber: – http://limguaneng.com/index.php/2010/08/10/perutusan-ramadhan-al-mubarak/ & http://ms.wikipedia.org/wiki/Lim_Guan_Eng

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>